12 май 2019

Орлов нокът


Цветето на миналото

"За тези, които живеят в миналото, когато са били много щастливи или си спомнят за загубен приятел, или са имали амбиции, които не са се изпълнили. Те очакват да изпитат щастие като това, което вече са преживели."   Едуард Бах


№ 16 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с душевния потенциал на способността да се променяш и да се адаптираш. В това състояние човек иска да задържи миналото и не е достатъчно свързан с настоящето. Умствено живее назад в спомените, копнее по тях, съжалява за отминали неща, трупа предмети, дрехи и спомени и не желае да се разделя с тях. Имат слаб интерес към актуални проблеми. Изглеждат меланхолични. Несъзнателно отказват да приемат новата фаза на развитие. Често започват изреченията си с: "Преди правих...", "Когато бях ...." , бягат в миналото за да не се изправят пред жестокостта на всекидневието. Такива хора съжаляват за пропусната възможност в личния или професионалния си живот. Трудно се примиряват.
Картина от отминалото събитие непрекъснато се появява в съзнанието им. Непрекъснато мислят за определен човек.


Доктор Бах пише за Орловия нокът още: " Това е лекарство за изчистване на подсъзнанието от всички съжаления и притеснения от миналото. То неутрализира всички влияния, желания и копнежи и ни връща в настоящето."
Есенцията помага на носталгични хора, които работят в чужбина, да се адаптират по-бързо  към новата обстановка. Помага много и на малките деца, които страдат за мама, когато тя не е у дома или ако трябва да прекарат ваканцията при баба и дядо. Есенцията им помага да прекарат времето без прекалена носталгия и тъга.

Орловия нокът помага да разбереш, че животът тече тук и сега. Взимаш най-ценното от миналото като поука и продължаваш напред. Живееш днес! Гледаш напред и правиш следващата крачка!




Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva