27 май 2019

Див овес


Цветето на призванието

"Тези, които искат да направят нещо значимо в живота си, да преживеят много и да се радват на всичко, да живеят пълноценно живота си. Трудно определят професията си. Въпреки силните им амбиции, нямат призвание, което да е над всички останали. Това може да доведе до забавяне в действията и до неудовлетвореност на човека."   Едуард Бах


№ 36 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с намирането на призванието! А сега си представете, че сте любител на цветята и се озовавате за пръв път в бутик с екзотични растения, толкова ярки, красиви и с необикновена форма цветя. Те са от всички страни, не знаете кое да погледнете по-напред, но знаете, че ги искате повечето. Ето това е едно от чувствата на дивия овес. 
Това са хора всестранно надарени, амбициозни, честолюбиви. Нямат удовлетворение от това, което правят. Захващат се с много неща, имат много идеи, но разпиляват енергията си. Импулсивни са. 


Трудно могат да отговорят на въпроса: "Какво искаш от живота?" Могат да кажат всичко онова, което НЕ искат. Трудно създават лични взаимоотношения. Склонни са да теоретизират нещата без да ги прилагат в действие.
Есенцията е подходяща при избор на професионална ориентация. При вечните студенти също. Приемайки я човек разпознава уникалността си, упражнява няколко дейности едновременно и може да ги приоритизира. Става ясно кое е за него и кое не, дава правилното усещане. Знае какво да направи и как да се реализира. От лутане и търсене води до намиране!




Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva