16 май 2019

Бял бор


Цветето на себеуважението

"За тези, които се обвиняват. Дори, когато имат успех, те мислят, че е можело да се справят по-добре и никога не са доволни от усилията си и резултатите. Работят здраво и страдат от грешките, които сами си приписват. Понякога грешката може да е на някой друг, но те пак поемат отговорността."   Едуард Бах


№ 24 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана със себеприемането и себеуважението! Есенцията е за хора, които живеят с упреци към себе си или биват ежедневно упреквани и винени. Те са много взискателни към себе си и имат гузна съвест. Имат погрешно схващане за самите себе си, позволяват да се държат лошо с тях. Постоянно се извиняват за казана дума или направено действие без да има защо! Ако са по-добре от другите физически, емоционално или финансово се чувстват виновни, а когато се поглезят се извиняват на хората около тях. Стоят унили и чакат някой от някъде да ги изкритикува. Тези хора не прощават на себе си и на другите също.


Това е изключително тежко състояние, което краде много от енергията и води до изтощаване.
Белият бор е един от най-големите подаръци на д-р Бах за хората. Приемът на есенцията е и един от най-големите подаръци, които може човек да си направи. Помага да се прояви търпение, смирение, разкаяние и вътрешна скромност. Човек започва да се чувства приет и свободен. Знач, че има право на любов точно толкова, колкото всички!
Есенцията носи енергията на прошката!

Благодаря ти, Бял бор, моя любима есенция!
Ти направи чудеса с мен и моя живот!




Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva