25 юли 2019

Червен кантарион


Цветето на служенето

"Мили, тихи, нежни хора, които прекалено силно искат да служат на околните. Пресилват се в усилията си да бъдат полезни на хората. Желанието им да бъдат полезни е толкова силно, че от помощници се превръщат в слуги. Техните добри характери ги карат да поемат по-голяма от полагащата им се част от дадена работа. Така могат да пренебрегнат собствената си мисия в живота."   Едуард Бах



№ 4 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана със себеопределянето. За хора със слаба воля, които са неспособни да кажат НЕ. Много им е трудно да отстояват личното си пространство. Тези нежни души са изключително услужливи и любезни. Те са сред най-чувствителните от 38-те душевни състояния в системата на Бах. Реагират отзивчиво, без претенции и със слаба воля. Усещат какво другите очакват от тях и не могат да не го направят. Оставят се лесно да бъдат убедени, позволяват да се държат с тях настойнически.  По този начин се превръщат в изкупителна жертва и "изтривалка" за другите, буквално биват натоварени и пометени. 



Чувстват се уморени. Освен, че им липсва воля, им липсва и самочувствие. Често ходят с наведена глава.
Мили и нежни души, есенцията Червен кантарион ще Ви помогне да опознаете собствените си желания, да запазите идентичността си и да отстоявате своята собствена цел! Помага да придобиете воля и лесно да разпознавате моментите, в които да кажете НЕ.


Снимка: мрежата

Поемете отговорност и бъдете себе си!
Отстоявайте се и правете това, което е важно за Вас!





Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva