17 юли 2019

Слабонога


Цветето на темпото

"За тези, които са бързи в мислите и действията си и правят всичко без колебание и забавяне. Когато са болни, са загрижени за бързото си оздравяване.
Трудно им е да проявят търпение с бавни хора, понеже считат, че това е загуба на време. Стараят се по всякакъв начин да направят тези хора по-бързи.
Често предпочитат да работят и мислят самостоятелно. Така могат да правят нещата със собственото темпо."   Едуард Бах


№ 18 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с търпението и умереността!
За хора, които реагират с нетърпимост, със силна и бърза реакция. Раздразнителни са. Предпочитат да свършат работата сами, вместо да губят време да обясняват как да бъде направено. Говорят нервно, бързо и припряно, понякога не довършват изречението си. Някои хора тип Слабонога дори заекват. Не могат да чакат на опашка. Реагират светкавично, решават на момента, но и много бързо се изтощават. Имат силно вътрешно неспокойство и напрежение, сами си го причиняват. Ако не бъдат обслужени веднага са безмилостни. Недипломатични. Понякога получават силни спазми и тикове от нетърпение. Може да имат проблеми с храносмилането, кръвното.




Есенцията Слабонога е подходяща при хиперактивни деца, при родители, които проявяват нетърпение в контакта с децата си.

Приемайки я придобиваш съчувствие, деликатност, разбиране, тактичност! Ставаш по-търпелив и умерен! Усещаш как темпото се забавя, ставаш по-отпуснат!





Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva