11 април 2019

Бахова терапия




Баховата терапия, наречена още нежна терапия е създадена преди около 70години от английският лекар д-р Едуард Бах. Това е система за жизнено хармонизиране. Помага ни да се справим с "отрицателните" тенденции на човешката природа като нетърпение, малодушие, невъзможност да се каже "не", несигурност, ревност, гняв и много други.
Есенциите действат върху организма повишавайки вибрациите му, обсипвайки  нашата природа с определени добродетели, от които се нуждаем и отмивайки недостатъците.
Помага да балансираме и запазим душевното си здраве!


В системата са общо 38 есенции, от които 37 екстракти от растения и 1 скална вода. 
В следващите статии ще Ви запозная с всяка една от тях.


Каква е разликата с билколечението?

Билките съдържат огромно разнообразие от вещества, които подсилват способността на организма да се самолекува. От тях се извличат активни вещества. 
Докато в системата на д-р Бах от цветята се извлича само информация (вибрация), подобно на хомеопатията. Цветотерапията не действа чрез физическото тяло, а чрез по-фините нива, директно върху човешката енергийна система.


Качеството ни на живот зависи от нас самите. От нашите реакции спрямо заобикалящата ни среда. Брус Липтън, който е клетъчен биолог, казва: " Мога да променя живота си, променяйки убежденията си!"
 Нашите реакции, разбирания, убеждения, чувства и емоции са тези, които ни водят. 

Физиката ни се влияе от начина, по който възприемаме живота.

 Тук е ролята на енергийната психология и Баховата терапия, които ни помагат да променим, препрограмираме тези погрешни убеждения, старите и ограничаващи ни модели на поведение.




Ето как д-р Бах е групирал своите растения на Душата:







Терапията с цветните есенции на д-р Бах е подходяща за всяка възраст, напълно безвредна, без опасност от предозиране, съвместима с всички видове лечение и няма опасност от странични ефекти. 
Терапията е процес и затова е добре да се поддържа добър контакт с баховия терапевт. Да отчитате промените и да вървите заедно напред!

Не отлагай повече емоционалното си хармонизиране!




Свържи се с мен:

e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva