23 юли 2019

Шипка


Цветето на жаждата за живот

"За тези, които без видима причина се примиряват с всичко, което се случва. Те просто се носят през живота, като го приемат такъв, какъвто е.
Те не полагат никакво усилие да подобрят нещата и да намерят малко радост около себе си. Предали са се в борбата с живота, без да се оплакват."   Едуард Бах




№ 37 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с отдадеността и жаждата за живот!
За хора, които са се предали и имат отрицателни очаквания. Апатични и примирени хора, които отказват да проявят инициатива. Примирени със съдбата си! Тук за разлика от Прещип липсва причина за това състояние! Често избират да стоят безучастни, изобщо не се опитва да променят живота си, стоят си примирено, напълно изгубили радостта от живота. Пасивни, липсва им мотивация. Тъжни, отпуснати, без енергия. 




Околните могат да усетят в тях тъгата и апатията, която много често е изписана и на лицата им. Скучно, досадно и безразлично им е. Чувстват се вътрешно празни! Не се оплакват за състоянието си, приемат го. Пълна загуба на радост. Изглеждат и се чувстват уморени. Намръщени.

Есенцията Шипка дава чувството за свобода и жизненост. Усещаш как нещо в теб постепенно се събужда. Придобиваш ентусиазъм и жажда за живот. Проявяваш инициатива.

Снимка: мрежата


Отдайте се с ентусиазъм на живота!





Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva