19 юли 2019

Плачеща върба


Цветето на съдбата

"За тези, които са страдали от нещастия или беди и им е трудно да ги приемат без оплаквания или негодувание, защото съдят за живота си по това колко успех им носи.
Чувстват, че не са заслужили такава несправедливост и се огорчават от това."   Едуард Бах

№ 38 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с поемането на отговорност!
За хора, които роптаят срещу съдбата и вътрешно сърдити, че е толкова несправедлива към тях. Винят всички останали (съдбата, Господ, родителите си...), но не и себе си! Черногледи и мрачни са, не разбират как могат другите да се веселят и да бъдат щастливи. Непрекъснато мърморят, но никога не говорят открито за проблемите си, не дават силна изява на емоциите си. Това са проблеми, които другите им създават, никога не е в тях причината! Не търсят помощ, защото не считат, че имат проблем всъщност. Лесно обидчиви са. Склонни са да водят спор само и само да докажат, че всичко е зле. Вечно недоволстват и се гневят, но задържат гнева в себе си! Тези потиснати емоции ги карат физически да не се чувстват добре. Сами се тровят вътрешно! С времето типа Върба стават все по-самотни и по-огорчени, изолират се сами и се оттеглят все повече от живота. Усещат се безпомощни, онеправдани и дори изоставени в някоя ситуация. Приемат помощта на другите като даденост.



Есенцията помаха за осъзнаването, че животът е такъв, какъвто си го направим. Дава сила да поемем отговорност за съдбата си! Разбираш принципа "Каквото почукало, такова се обадило!". Помага да разбереш, че не си жертва, а творец на живота си.
Хора, които са преминали през това тежко състояние на Върба, излъчват вяра, спокойствие и увереност. Те знаят, че всеки един от нас е ковач на щастието си. Знаят за законите за причината и следствието!


Photography by Todor Kirov

Поемете отговорност!
Бъдете творци на живота си!





Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva