27 юли 2019

Обикновен габър


Цветето на жизнеността

"За тези, които усещат, че нямат достатъчно сила, умствена или физическа, да носят бремето на живота. Всекидневието е пълно с прекалено много задачи, за да бъдат свършени, въпреки че по принцип успяват да се справят с тях.
За тези, които вярват, че някаква част от тялото или душата им трябва да се подсили, за да могат лесно да изпълняват задачите си."   Едуард Бах


№ 17 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с жизнеността. В това състояние човек се чувства уморен и отпуснат. Няма желание да действа, мързи го. Но това е повече в главата. За разлика от Маслината, тук умората е умствена, поради липса на разнообразие и релаксация. Често се наблюдава при ученици или студенти, които учат продължително и липсва физическа активност. Често срещано състояние е и в модерното общество, което постоянно гледа телевизия, чете през телефона, събира много повече впечатления и емоции, отколкото може да преработи. Стресът на ежедневието, необходимостта от планиране на всеки един момент също води до състоянието Габър, в което човек се чувства уморен и често сутрин се събужда с натежала глава. През деня е ангажиран с мисли, планове и дори неща, които не се случват, но се въртят и ангажират ума му. Ако живее в скука или работи еднообразна работа и нищо интересно не се случва, тази рутина води до изтощение и отслабване на душевната жизненост. 


Приемайки есенцията Габър се усеща енергия и свежест. Успяваш да балансираш между работа и рутина. Отдаваш се лесно на импулсите. Знаеш, че всеки ден е различен и отправя различно предизвикателство. От душевно безразличие ни води до духовна свежест! 
Може да бъде приемана в комбинация с Белия конски кестен, за по-свеж и бистър ум, и лесно направляване на мислите!


Снимка: мрежата

Почувствайте лекотата и свежестта!






Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva