28 юли 2019

Дъб


Цветето на издръжливостта

"За тези, които се борят за подобрение - на здравето или за нещата, свързани с ежедневието им. Те ще опитват последователно много неща, макар и ситуацията да изглежда безнадеждна. Ще продължават да се борят. Те са недоволни от себе си, ако болест попречи на техните задължения или на възможността им да помогнат на другите."   Едуард Бах


№ 22 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана със силата и издръжливостта. За хора, които са изключително упорити, съвестни и не познават думата почивка. Чувстват се длъжни да свършат всичко, не се оплакват и не признават, че са уморени. Но всъщност имат усещането, че носят товара на всички на гърба си. Грижат се за другите. Имат почти нечовешка издръжливост и търпение, но много малко разбират собствените си нужди и импулси за почивка. Хората им се възхищават, защото вършат всичко до край, борбени и надеждни са. Това са хората, на които можеш да се довериш. Обикновено са опората на фирмата , истински работник, на когото шефът се доверява и дори се възхищава. 


Изглеждат силни и жилави, точно както и дъба! Често се чувстват изтощени и въпреки това не се предават! Не показват слабост пред останалите и не признават, че имат нужда от помощ. Някои от тях имат почтено и благородно съзнание! Непрестанно дават и се раздават за хората, за да видят тяхната радост. Радост, която отказват за себе си! При тези хора е възможно да се наблюдава износване на тазобедрената става, проблеми със ставите, проблеми с черния дроб, кръвното налягане и много други физически симптоми. 
Есенцията Дъб дава нежни импулси за осъзнаване, че в живота трябва да се правят паузи.Намаля вътрешното напрежение, дава сили и издръжливост. От изтощение води до вътрешно обновление! 


Снимка: мрежата

Справяш се с радост, можеш да кажеш: "Това е достатъчно за сега!"






Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva