01 август 2019

Водна теменуга


Цветето на общуването

"За тези, които, и здрави, и болни, обичат да са сами. Много тихи хора, движат се безшумно, говорят малко и невисоко. Много независими и способни, разчитат на себе си. Почти не се влияят от мнението на околните. Резервирани са, оставят останалите на спокойствие и вървят по собствен път. Често са умни и талантливи. Спокойствието им е благословия за околните."   Едуард Бах

№ 34 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с комуникацията, смирението и мъдростта. Това са хора, които имат ненатрапливо превъзходство и спокоен самоконтрол. В очите на другите изглеждат недостижими и почти безупречни. Деликатни са, сами избират пътя си без да се влияят от хората. Много често хората ги търсят за съвет и споделяне. Есенцията е за отрицателното състояние, в което  изпадат, като например горделивост, отчуждение, оттегляне навътре в себе си. Не желаят да общуват, самовглъбяват се и мълчат. Не се карат и не спорят, трудно прощават. Не възприемат авторитетите и трудно говорят с хора, които не са им интересни, защото не желаят да водят безполезни разговори. Ограничават взаимодействието си с околната среда, отказват да приемат този дар, с който са дошли на Земята, а именно да бъдат вдъхновяващ пример за останалите!



Когато аз приемах есенцията водна теменуга, понеже това е и мое цвете, усетих как се изолира вътрешното ми чувство за превъзходство, което беше изкривено. Издигнах се над дребнавостите - те вече не ме докосват! Чувствам се свързана с близките си. Оставам сама с удоволствие, но съм достатъчно дейна.
А при хора, които са се изолирали тотално от околните, есенцията им помага да осъществят по-лесно контакт и да позволят близост. Усещат, че са щастливи със себе си. Есенцията води от изолация до сдружаване.

Снимка: мрежата

Живей деен живот! Общувай! 
Бъди учителя и примера, от който се нуждаят хората около теб!





Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva