02 август 2019

Калуна


Цветето на идентичността


"За тези, които търсят компанията на всеки достъпен в момента човек, защото изпитват необходимост да обсъждат делата си с останалите, без значение точно с кого. Те са много нещастни, ако останат сами по-дълхо време."   Едуард Бах

№ 14 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана със себеидентификация и съпричастност.
Това са хора, които се нуждаят от внимание и се опитват да го привлекат на всяка цена. Искат да говорят, споделят, коментират с околните, без значение с кой. Изключително бъбриви. Имат нужда да говорят непрекъснато, искат някой да ги слуша, а те говорят ли говорят само за своите проблеми. Имат голям проблем със слушането, не умеят да чуят какво им се казва! В тези хора има една голяма празнота в душата, която те се опитват да запълнят говорейки, а ако не успеят, се хранят! Склонни са да преувеличават. Приличат на непораснали деца, които задават постоянно въпроси, но не чуват отговора и задават въпроса пак, и пак, и пак, и пак... Нямат нужда от диалог, те са монологични. Не могат да си представят, че другите имат проблеми и не ги отразяват по никакъв начин. Много досадни. Говорят през другия, не чуват и не се интересуват от отговора.



Калуната превръща човека в добър приятел. Помага да да се извърви пътя от дете (от нуждата да получаваш) до възрастен (да можеш да даваш и да получаваш).  Възвръща оптимизма. Човек успява да се посвети на другите, става способен да слуша и разбира. Може да се постави на мястото на другия. Обръща внимание и обгрижва с обичта си.


Снимка: мрежата

Почувствайте се пълноценни и защитени!
Почувствайте обичта вътре в себе си!





Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva