04 август 2019

Цикория


Цветето на безкористната любов

"За тези, които са много загрижени за нуждите на останалите и са склонни да прекаляват с грижите си за деца, роднини, приятели. Винаги намират нещо, което може да бъде направено по-добре. Непрекъснато поправят това, което смятат за неправилно, и това им доставя удоволствие. Желаят хората, за които са загрижени, да са близо до тях."   Едуард Бах


№ 8 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с безкористната любов и майчинството.
Хора, които полагат прекалено много грижи за останалите, винаги са на разположение, правят забележки и подобрения. Имат прекомерни изисквания, лесно се обиждат, искат да бъдат влиятелни. Силно се привързват към идеи, предмети и чувства. Лесно се обиждат. Грижат се за другите за да могат да властват над тях. Това са неосъзнати от тях процеси! Имат голямо его и собственическо чувство над емоциите на близките си. Тези хора ще ги чуете да казват: "Как можа да ми причиниш това, след всичко, което направих за теб!" Очакват благодарности, за това, което са направили за другия, макар то да не е било желано. Чувстват се недостатъчно признати и обичани. Ако не получат нещо се самосъжаляват.


Много от малките деца имат нужда от Цикория. Това са тези мъници, които неистово искат да бъдат обгрижвани, обслужвани и гушкани. Искат да привлекат внимание и за да го постигнат са склонни да симулират различни състояния, дори е възможно да се самонаранят.

При състоянието Калуна човек има нужда от внимание и любов, защото не е получил това, което му се е полагало, например в детството. Докато състоянието Цикория човек получава, но все не му е достатъчно.
Приемайки есенцията Цикория човек става способен да дава спонтанно, без да очаква нещо в замяна. Грижи се безкористно и с истинска всеотдайност за близките си. Дава с удоволствие внимание и се чувства обичан!
Есенцията ни води от изискващи любов ... до безусловна любов!

Снимка: личен архив

Давайте безкористно и обичайте безусловно!
Почувствайте се обичани! 





Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva