04 август 2019

Бук


Цветето на толерантността

"Имат нужда да усещат повече доброта и красота в заобикалящия ги свят. Въпреки, че много неща не изглеждат правилни, могат да видят доброто в тях. Могат да бъдат по-толерантни и по-милостиви. разбират, че различният подход към всеки човек и към всяко нещо може да доведе нещата до съвършенство."   Едуард Бах



№ 3 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с толерантността и способността да се разберат различията. За хора, които са склонни към осъждане на другите, дори и когато се въздържат от коментар. Може да се усмихнат, но вътрешно или след това, коментират изключително цветущо. Гледат изключително критично на всичко. Имат предразсъдъци, мисли, че знаят всичко и виждат само недостатъците на другите. Често са много дребнави, арогантни и вътрешно закостенели. Първата им реакция е винаги критика, без никакъв такт, опит за разбиране и снизходителност.




Приемайки есенцията Бук човек става по-отпуснат в мислите си. Започва конструктивно да използва острия си поглед. Може да толерира различните типове личности и да разграничи силните и слабите им страни. Умее да се постави на мястото на другия, реагира умерено и с такт.


Снимка: мрежата

Отвори сърцето си и прегърни човечността!





Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva