05 август 2019

Лоза


Цветето на властта

"Много способни хора, уверени в собствените си способности и в успеха си. С тази си увереност те считат, че за останалите ще бъде полезно, ако бъдат убедени да правят нещата, както те самите ги правят или както са сигурни, че е правилно да бъдат направени. Дори и когато са болни, те дават указания на хората, които се грижат за тях. Те са много полезни в кризисни ситуации."   Едуард Бах


№ 32 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с властта. Това са много способни, амбициозни, властни хора, с изключителна сила на волята. Родени лидери, уверени в себе си и способностите си. В кризисни ситуации те са хората, които намират изход и решение.
Но тези силни хора, понякога изпадат в отрицателното състояние на Лозата. Започват да се чувстват като непогрешими, налагат мнението на хората и дори настояват всичко да се свърши по точно определен начин - техният! Склонни са да проявяват жестокости спрямо хората, изключват всякакви симпатии. Имат огромни сили, които използват за егоистични цели. Имат жажда за власт и господстване, голямо его, чувство за непогрешимост. Не познават чувството за вина. Строги, жестоки и безпощадни, управляват с удар по масата.


Интересното е, че човек може да се ражда със заложен потенциал на Лоза, но да не го развива или дори да го потиска. Тогава съдбата ги поставя в ситуация, в която да го развият. Дава им се строг и деспотичен родител или доминиращ и властен партньор, или дете с агресивни прояви.
Типът Лоза, може да има и изключително чувствителни хора, хора на изкуството, но с желязна дисциплина. Искат да са преуспели, но се притесняват, че може да не се представят достатъчно добре.
Приемайки есенцията човек осъзнава, че силните качества на водач са необходими само във временни кризисни ситуации. Приемат, че другите също имат права и нужди, стават способни да оказват помощ на останалите да намерят пътя си. Стават по-човечни. Притежават ненадминато присъствие и сила на волята.


Снимка: мрежата

Ти си мъдър, изпълнен с разбиране водач!
Съпричастен и подкрепящ!







Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva