06 август 2019

Върбинка


Цветето на въодушевлението

"За хората с определени принципи и идеи, които са убедени, че са прави и рядко се променят. Имат силното желание да накарат всички останали да гледат на живота от тяхната гледна точка. Проявяват силна воля и кураж, когато са убедени в това, което проповядват."   Едуард Бах

Снимка: личен архив
№ 31 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с въодушевлението. Това са тези пламенни хора, които погълнати от някоя положителна идея се опитват да въвлекат и убедят всички около себе си в правотата ѝ. Те са на разположение и винаги готови да жертват от свободното си време и личния си живот в името на добрата кауза. Страстни защитници са и винаги бомбандират  останалите със своите аргументи и почти не дават думата на другите. Силно въодушевени и с голямо чувство за ангажираност и дълг, те почти не си дават почивка. Винаги са прави и са склонни да съсипят себе си, само и само да убедят събеседника. Много трудно приемат чуждата гледна точка и се опитват на всяка цена да убедят, за разлика от Лозата, която удря по масата и налага, без да се обяснява. Искат да накарат всички да бъдат щастливи, без да осъзнават, че нарушават един от вселенските закони: "Не прави непоискано добро!" Не уважават личното пространство на другите, искат да бъдат максимално близо до тях, докато им говорят. Дразнят се много от несправедливостите, напрегнати са и прекалено фокусирани. С нестихващ ентусиазъм.
Есенцията помага при хиперактивни деца, заедно със Слабонога.



С приема на Върбинка човек придобива поглед от по-широка перспектива и успява с лекота да вдъхнови повече хора. Реагира спокойно и толерантно, уважава идеите на другите и ги остава да действат. Есенцията им помага да обуздаят търпението!



Снимка: мрежата

Бъди отпуснат!
Дай пространство на другите!




Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva