19 октомври 2019

Сродните души


 
Снимка: мрежата
Да срещнеш сродната си душа някога се е разбирало като среща с истинската любов, интимен партньор. Истината, обаче, е друга. Сродната душа може да бъде наш близък приятел, член на семейството или някой, когото сме срещнали скоро и с когото имаме дълбока и интензивна душевна връзка. НЕ непременно романтичен партньор. Към сродната душа изпитваме силна, енергична, дълбока и БЕЗУСЛОВНА любов.

Ето накратко каква е разликата между партньор и сродна душа:

Партньорът в живота:
Това е приятел, стабилен и сигурен индивид, на когото можем да се облегнем, да се доверим, помага ни в живота. Има взаимно чувство на любов, уважение и двамата са в синхрон с нуждите и желанията на другия. 
Жизненият партньор също често е и кармично обвързан с нас и не винаги връзката е толкова "хубава", колкото ни се иска. Понякога учим тежки уроци и това не е случайно. Тези "тежки" взаимоотношения се прекратяват, след като (или ако) бъдат научени необходимите уроци. Ако засега сте приключили с тях и просто търсите другар, с който да споделите остатъка от живота си, това, което искате и се нуждаете е вашият житейски партньор. А той е по-скоро придружител или приятел. Може да не е дълбока душевна връзка като сродната душа, но би имало взаимно чувство на доверие, разбиране и уважение. Това е човек, който е съобразителен с вашите нужди и желания. Разбира се, партньор в живота е и някой, от когото сте привлечени и когото обичате и се грижите. От него също ще продължите да научавате уроци, но те са по-скоро за  подкрепа и да ви дават ръководство, докато се ориентирате в собственото си душевно пътуване! За да срещнете този партньор не е нещо, за което духовно или енергично се подготвяте така, както се подготвяте за сродната душа.


Сродната душа:
Това е някой, който е изпратен да предизвиква, да събужда и разбърква различни части от нас, за да може нашата душа да премине към по-високо ниво на съзнание. 
Има различни сродни души, които идват тук да ни помогнат по Пътя на нашето израстване (еволюция). Целта им е една и съща - те са тук, за да ни събудят, за да може нашата душа да се развие в по-високо състояние на съзнание. Понякога отключва творческия ни потенциал или ни подбутва да направим онова, което душата ни си е избрала да придобие като опитност сега. 

Усещането!
Усещането е за пълна споделеност! За цялостност и завършеност! Когато си в компанията на този човек не е необходимо да говорите, всичко е пълно и съвършено!
Всеки би искал да я срещне. Копнее или се оглежда за знаци. 


Снимка: мрежата

Кога я срещаме?
Срещаме я, когато сме готови за нея и нито един момент по-рано. Тя пристига, когато сме готови да научим уроците, които ни е било предопределено да изпълним! Тя идва, когато сме в съответствие със собствената си душа, да започнем да следваме сърцето си. Когато се приведем в съответствие с истинското си Аз, ние моментално сме във вибрацията да срещнем своята сродна душа. Срещането ѝ изисква емоционална, психическа и физическа подготовка. Да знаеш кой си, от къде идваш, защо си тук, изобщо разширяване на съзнанието!

Усещането е за дълбока, духовна връзка с този човек, сякаш го познавате отдавна.
Често прехвърчат искри, има моменти, в които усещате, че сте били заедно и преди.
Разбирате се помежду си и имате сходен начин на мислене. Възможно е да имате подобни недостатъци или навици, или дори сте имали подобни предизвикателства през детството.
Връзката е много интензивна, преминава от екстремни върхове до екстремни спадове.
Чувствате се в синхрон помежду си, дори когато не сте физически заедно, свързани сте с мисли и действия. Имате усещането, че трябва да се обедините, за да направите нещо по-голямо заедно. Често знаете интуитивно какво мисли или чувства другия. Съдбата често преплита пътя ви. Сродните души са съвместими с нас по много начини: духовен, енергиен, умствен, интелектуален и могат да споделят сходни интереси и вярвания, но не е задължително да имат сексуална връзка с нас. Връзката може да бъде платонична и не силно интензивна.
Връзката е емоционална, предизвикателна и може да изведе във вас неща, които не сте знаели, че съществуват. Може да преживеете огромни промени в живота си, когато за първи път срещнете този човек. Тази връзка може да не трае вечно, но любовта ще бъде винаги там! Безусловна! 

Разбира се има и вариант, в който е възможно сродна душа да бъде жизнения партньор. Също така е възможно вие и вашият партньор да развиете по-дълбока, душевна връзка - всичко зависи от това в коя посока решите да поемете. Все пак имаме определено право на избор тук, нали? :)))

Снимка: мрежата

Истината обаче е, че срещайки сродна душа, веднага се усеща дълбоко ниво на комфорт, безопасност и връзка, която никога не сте чувствали с другите. Твърде вероятно е, поради силното привличане, тази връзка да бъде романтична в началото, докато не разберете (осъзнаете), че не е необходимо да има сексуален контакт. Сродните души си взаимодействат и помагат на много нива! С времето израствайки, става все по-малко желателно и нужно да бъдете физически интимни, в случай, че изобщо сте били!
Интересен е факта, че вероятно сте били романтични партньори в минал живот! А защо не да сте от едно духовно семейство?!.
Понякога е трудно да пуснеш тази романтична представа за сродната душа. Даже е болезнено! Но когато успееш и приемеш това с течение на времето, разбираш, че има много по-Висш план и трябва да цениш тази душа с целта, която е дошла в живота ти.

Снимка: мрежата

А тя идва за да те предизвика. Да освети онези черти в теб, които през целия си живот си се опитвал да скриеш зад огромни стени, защити и маски. Идва за да помогне в извеждането на тези аспекти на твоето Аз, които се нуждаят от най-много работа, но всячески ги отричаш, отхвърляш и потискаш. Възможно е да се бунтуваш, защото е трудно да се изправиш пред тези сенки.

Това са частите, които са оставени настрана, игнорирани и дори отричани с години, но твоята сродна душа няма да ти позволи да държиш тези "кутии в килера". Тя ще те накара да погледнеш и осъзнаеш какво има вътре в тях.


 
Снимка: мрежата


Да се влюбиш е лесно!
Да правиш секс е още по-лесно.
Но да се сблъскаш с някой, 
който може да разпали душата ти - 
това е истинска рядкост!




За връзка с мен:

e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva