10 август 2019

Скална вода


Цветето на гъвкавостта

"За тези, които са много стриктни към начина си на живот. Те си отказват много радости и удоволствия на живота, защото считат, че могат да им попречат на работата. Строги капитани на собствения си кораб. Искат да са добре, да са силни и активни и правят всичко, което смятат, че ще ги поддържа. Надяват се, че са пример за останалите, които могат да последват идеите им и да станат по-добри."   Едуард Бах


№ 27 в системата на д-р Бах. Тази есенция е свързана с гъвкавостта. За хора, които са с много консервативни възгледи. Потискат нуждите си и са прекалено строги към себе си. Изключително дисциплинирани, искат външно и вътрешно да бъдат в много добра форма. За тях е важно да бъдат пример за останалите. Изпадат в абсолютни крайности във всичко, в диетата, в спорта... Самоограничават се и изискват от себе си да бъдат съвършени! Тяхното мнение и виждане е винаги най-правилното, но за разлика от Върбинка, те не се опитват да го наложат, защото са твърде заети да спазват поставените от самите тях изисквания. Изключително принципни и догматични. Със силен стремеж към перфекционизъм. Не си дават сметка, че се измъчват.




Есенцията помага в осъзнаването, че никой не е съвършен. От догматична дисциплина ни води към адаптивност. Появява се уважение към физическите и душевни потребности. Дава склонност за приемане на ново познание. Възможност за освобождаване от теориите и принципите. 



Снимка: мрежата

Позволете си! Бъдете спонтанни!








Свържи се с мен:
e-mail: tdicheva@gmail.com
facebook: ted.dicheva